27.4.05

Suuren maailman meininki

Tapahtuma: Kultainen Kuukkeli 2004 –gaala (27.4.2005)
***

Jotkut verkkopäiväkirjan pitäjät kutsuvat itseään bloggaajiksi. Joidenkin bloggaajien mielestä blogit, kuten Perkeleen Periskooppi, ovat osa uutta kansalaisjournalismin aaltoa ja muutenkin tosi hieno juttu. Niinpä he järjestivät itselleen gaalan kehittääkseen yhteisöllisyyttään ja houkutellaakseen itselleen media-aikaa. Perkeleen Periskooppi tarttui syöttiin.

Nyt toista kertaa järjestetyn Kultainen Kuukkeli -gaalan juonsivat ammattitaitoiseseti Fabulan Jaakko ja Hassujen heräämisten Mindy. Aloitusmonologissaan he kommentoivat blogien lisääntynyttä näkyvyyttä arkimediassa ja blogien kaupallistumista. Monilla firmoilla on omat nettipäiväkirjat ja blogien päivittymisestä kertova blogilistakin on saanut yritysvetoisen kilpailijan. Samoista asioista on kirjoitettu pitkällisesti myös monissa verkkopäiväkirjoissa, muun muassa Kultainen Kuukkeli –blogissa.

Tapahtuman dramaturgiassa juontajat kutsuvat paikalle yksittäisten palkintojen jakajat. Palkintojen jakajien käsikirjoittamaton hämmennys hurmasi aitoudellaan. Häiritsevän selvää oli, että Kuukkeleita jakaa sama pikkuporukka joka on ehdollakin, vaikka ensimmäisestä kolmesta palkintoja saaneesta ei kukaan ollutkaan paikalla itse gaalassa.

Yleisö on ulkonäön perusteella arvioimalla pääasiassa helsinkiläisiä parikymppisiä it-harrastajia ja –ammattilaisia, joiden into tuntuu kuitenkin viime vuodesta laantuneen. Viime vuonna siellä täällä näkyneet julkkisbloggaajat loistavat poissaolollaan. Ja missä on kreikkalainen jumala, Mitvit?

Merkittävimmäksi bloggaajaryhmäksi yli viidelläkymmenellä kirjoittajalla osoittautuivat suomalaiset neuleblogit, mikä kertonee omaa kieltään siitä millaista kansalaisjournalismia verkkopäiväkirjoilla harjoitetaan.

Kolmannen, postmoderneimman, tähtensä keskiverto tapahtuma sai, kun Perkeleen Periskooppiin kirjoitettu vielä keskeneräinen arvostelu luettiin kesken tapahtuman. Yleisölle ei turhaan avattu oliko uraauurtavassa blogilausunnassa kyseessä "interblogistisen" diskurssin kommentaari, kelvollisen ohjelman puute vai puhdas vittuilu.

1 Comments:

At 2:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sekä Mutsia että mua suuresti imarteli toi "parikymppisiä it-harrastajia" *hihi* - zänks!

S

 

Lähetä kommentti

<< Home